Bosnische kippensoep

Bosnische kippensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram kipfilet
1 ui
1 winterwortel
2 eetlepels olijfolie
citroen
1 eetlepel bloem
1 eidooier
2 eetlepels crème fraîche
1 liter gevogeltefond
zout en peper

Bereiding:
Ui versnipperen en wortel in kleine gelijkmatige blokjes snijden.
Kipfilet in fijne reepjes snijden.
Groenten en kipfiletreepjes in hete olijfolie lichtjes aanfruiten zonder te kleuren.
Een stukje citroenschil (zonder wit) zeer fijn hakken en bij de aangefruite groenten doen.
Bestrooien met bloem en alles goed doorroeren.
Gevogeltefond toevoegen en aan de kook laten komen, 10 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen eidooier en crème fraîche door elkaar roeren en op het laatst aan de soep toevoegen.
De soep mag dan niet meer koken, goed roeren.
Op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.

Bosnische kippensoep
Bosnische kippenso...
Hosted by eSnips

Reacties