Broccoli in Hollandse saus


Broccoli in Hollandse saus

800 gram broccoli
3 eidooiers
5 eetlepels water
1/2 citroen
150 gram boter
zout en cayennepeper

Bereiding
Een pan met ruim water een theelepel zout aan de kook brengen.
Broccoli wassen en in niet te kleine roosjes verdelen.
De broccoliroosjes 10 minuten zachtjes laten koken en laten uitlekken.
Ondertussen de saus bereiden:
Boter laten smelten en warm worden tot ze helder ziet.
Eidooiers met water en citroensap loskloppen met een garde.
Op een zacht vuurtje de eidooiers tot een stevig en vast schuim kloppen.
Van het vuur weg de gesmolten boter beetje bij beetje door de eidooierschuim kloppen.
Let erop dat je het onderste gedeelte van de gesmolten boter (waterig bezinksel) niet mee gebruikt.
De saus op smaak brengen met zout, cayennepeper en eventueel nog wat citroensap.
De broccoli in een schaal doen en overgieten met de saus.

Reacties