Champignonroomsoep




Champignonroomsoep

ngrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei
1 takje bleekselderij
300 gram champignons
2,5 liter groentebouillon
35 gram boter
2 eetlepels bloem
sap van een halve citroen
1,5 dl room
zout en peper

Bereiding
Ui, prei en selderij schoonmaken, wassen en kleinsnijden.
De groenten in een eetlepel boter aanstoven.
Bloem toevoegen, goed mengen en drogen op een zacht vuur.
Koude bouillon toevoegen en al roerende aan de kook laten komen.
De soep gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
Champignons wassen en in plakjes snijden.
De in plakjes gesneden champignons met de resterende boter, citroensap, zout, peper en een bodempje water op het vuur zetten en in 2 minuten gaar koken.
De soep fijnmaken met een staafmixer.
Champignons met bereidingsvocht bij de soep doen, room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.

Reacties