Krielaardappeltjes met rozemarijn


Krielaardappelen met rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram krielaardappelen met schil (vb. Rattes du Touquet)*
40 gram boter
zout en peper
1 dessertlepel rozemarijn (gedroogd, geen poeder)

Bereiding
De aardappelen goed schoonmaken en wassen, niet schillen.
De aardappelen voor 3/4 gaar maken, liefst stomen maar koken mag ook.
Rozemarijn in een vijzel iets of wat fijn wrijven, niet te fijn en zeker niet tot poeder maken.
Laten uitlekken en meteen, naargelang de grootte in twee of in vier snijden.
Boter in koekenpan verhitten en hierin de aardappelen gaar en kooknat bakken, bestrooien met zout, peper en rozemarijn.
Goed omschudden en zorgen dat d aardappeltjes mooi gelijkmatig gebakken zijn.

*Krielaardappelen is een verzamelnaam voor kleine vastkokende aardappelsoorten. Gebruik het liefst de de soorten tussen 3 en 5 cm groot met de schil eraan. De meeste voorverpakte en reeds geschilde krielaardappelen op de markt zijn vrij smaakloos. De hier genoemde krielaardappel ratte de Touquet is niet overal gemakkelijk verkrijgbaar (lang ovaal van vorm), maar normaal moeten goede soorten redelijk verkrijgbaar zijn.


Krielaardappelen met rozemarijn
Krielaardappelen m...
Hosted by eSnips

Reacties