Roti met linzen


Roti met linzen
Roti is een bijgerecht, verwant aan de chapati en in verschillende samenstellingen te bereiden. Eigenlijk een soort hartige pannenkoek uit de Hindoestaanse keuken die bij allerlei stoof- en smoorgerechten kan worden gegeven.

Ingrediënten (voor 6 personen)
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
375 ml water
0,5 theelepel zout
70 gram linzen
2 teentjes knoflook
2 theelepels komijn
2 eetlepels arachideolie

Bereiding
Linzen wassen, opzetten in licht gezouten water en in 35 minuten gaarkoken.
Ondertussen een zacht deeg maken van bloem, bakpoeder, water en zout.
Deeg onder plasticfolie of natte theedoek laten rusten gedurende minimaal 1 uur.
Eveneens tijdens het koken van de linzen, knoflook en komijn in de vijzel fijnwrijven.
Gare linzen afgieten, goed laten uitlekken en op een zacht vuurtje al roerend helemaal droogmaken door het meeste water te laten verdampen, roer er tegelijk het knoflook-komijnmengsel door.
De linzenpuree laten afkoelen.
Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes en verdeel de linzen ook in 12 gelijke delen.
Duw met de handpalm het deeg iets plat, leg daarop de linzen en vouw het deeg dicht zodat de linzen helemaal ingepakt zijn.
Rol het deeg op een met bloem bestrooide tafel voorzichtig uit tot een ronde plak van 3 mm dikte (niet te hard duwen om de linzen gelijkmatig in het deeg te verspreiden).
Wrijf de deegplakken lichtjes in met olie.
Verhit een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de roti's aan beide kanten enkele minuten, draai zonodig enkele keren om.
Houd de gebakken roti's warm in aluminiumfolie terwijl je de andere bakt.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

350 kcal, 12 gram eiwit, 5 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 65 gram koolhydraten en 4 gram vezel.

Bij de berekening van d voedingswaarde is er van uit gegaan dat alle ingrediënten gebruikt werden.

Reacties