Chinese omelet


Chinese omelet
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
100 gram bamboespruiten (uitlekgewicht)
100 gram doperwten (diepvries)
150 gram shitaké
3 bosuitjes
3 eetlepels tamari
1,5 dl groentebouillon
1 eetlepel allesbinder
zout en peper
6 eetlepels arachideolie

Bereiding
Doperwten in 5 minuten blancheren in kokend licht gezouten water.
Paddestoelen in plakjes snijden.
Bosuitjes in ringetjes snijden.
Bamboespruiten in reepjes snijden.
2 eetlepels olie verhitten en hierin de shitak's bakken, bosuitjes, bamboespruiten en erwten toevoegen en even roerbakken.
Tamari en bouillon bij de bereiding doen en lichtjes laten koken gedurende 1 minuut. Binden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper.
Eieren losroeren met zout en peper en hiervan 2 grote omeletten bakken.
Bedek de helft van de omelet met de vulling en plooi dubbel.

Reacties