Gebraden zalmfilet met zeekraal

Gebraden zalmfilet met zeekraal
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg zalmfilet
250 gram boter
zout en peper
300 gram zeekraal
0,5 dl droge witte wijn
1 sjalot
1 citroen

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
100 gram boter smelten en lichtjes bruin laten worden en hiermee de bakplaat of ovenschaal invetten.
De gekruide zalmfilet met de velzijde naar onder op de bakplaat leggen en de filet kruiden met zout en witte peper.
Wat gesmolten boter over de zalmfilet doen.
De vis in de oven zetten om gedurende ongeveer 20 minuten tot een half uur te laten braden terwijl men de vis regelmatig bedruipt met braadboter.
Ondertussen de zeekraal wassen en in kokend water blancheren (2 minuten aan de kook houden), afgieten.
De laatste vijf minuten van de braadtijd de zeekraal over de zalm verdelen en nog eens overgieten met de braadboter.
Sjalot fijnhakken en met witte wijn laten koken tot bijna alle vocht verdampt is.
De koude boter stukje per stukje aan toevoegen terwijl men de pan goed omschudt. Zo bekomt men een blanke botersaus die men op smaak brengt met zout, peper en citroensap.
Verdeel de zalm in porties, doe de zeekraal mee op het bord en geef de saus apart,
Geef er enkele kleine gekookte aardappeltjes bij.

Reacties