gekoelde roomsoep Doria

Gekoelde roomsoep Doria
Ingrediënten (voor 4 personen)
30 gram boter
1 prei
200 gram aardappelen (kruimig)
2 komkommers
1,5 liter gevogeltefond
1 laurierblad
125 ml. Room
zout en peper

Bereiding
Prei schoonmaken, groene gedeelte verwijderen, wassen en in fijne ringen snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
1 komkommer schillen en in blokjes snijden.
Prei aanstoven in de boter zonder te verkleuren.
Aardappelblokjes, komkommerblokjes, gevogeltefond en laurier toevoegen en aan de kook brengen.
20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de andere komkommer schillen en hiervan de garnituur bereiden: wanneer je over een uitsteeklepeltje beschikt kan je pareltjes uit de komkommer steken, anders verwijder je de zaadlijst en snijd je de komkommer in dunne halve plakjes.
Laurierblad uit de soep verwijderen en de soep fijnmaken met een staafmixer.
De soep op smaak brengen en laten afkoelen.
In de koelkast ijskoud laten worden.
Room en komkommergarnituur toevoegen.

Reacties