Gepofte appel met amandelen

Gepofte appel met amandelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 goudrenetten
3 eetlepels boter
4 eetlepels honing
2 theelepels kaneelpoeder
3 eetlepels amadelpoeder
4 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden
Appels wassen en klokhuis uitboren.
2 eetlepels boter mengen met honing, kaneel en amandelpoeder.
De appels in een ingeboterde ovenschaal plaatsen en de holten vullen met het boter-amandelmengsel.
De rest van deze vulling op de appels strijken.
De appels rondom oppervlakkig insnijden met een scherp mes.
In het midden van de oven plaatsen gedurende 10 minuten.
Amandelschaafsel over de appelen strooien en de rest van de boter in vlokjes op de appelen doen.
Nog eens in de oven plaatsen gedurende ongeveer 5 minuten,tot het amandelschaafsel lichtbruin gekleurd is.
Serveer met warm met vanillesaus, vruchtensaus of roomijs.

Reacties