Normandisch dessertgebak

Normandisch dessertgebak
Ingrediënten (voor ongeveer 8 porties)
6 zachtzure appels
150 gram gesmolten boter
200 gram fijne kristalsuiker
1 borrelglaasje calvados
300 gram bloem
5 eieren
1/4 liter melk
1 pakje droge gist

Bereiding
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden.
Appelschijfjes in een schaal doen en bestrooien met een eetlepel suiker, overgieten met de calvados. Ongeveer een half uur laten intrekken.
100 gram suiker met de helft van de boter losroeren.
Met deze gesuikerde boter een springvorm invetten.
Leg op de bodem van de springvorm de appelschijfjes.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Eieren splitsen en de dooiers met de rest van de suiker losroeren.
Bloem, droge gist, de rest van de gesmolten boter en de melk door het eidooiermengsel roeren.
Eiwit tot sneeuw kloppen en door het deeg roeren.
Het deeg over de appels doen en gedurende 45 minuten in de warme oven plaatsen.
Controleer de gaarheid door met een puntig mes tot in het midden van het gebak te steken. Het mes moet er schoon uitkomen.
Maak de rand los en laat iets of wat afkoelen tot lauwe temperatuur.
Verdeel in porties.

Reacties