Puntpaprika met een vulling van cashewnoten


Puntpaprika's met een vulling van cashewnoten
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 gelijkvormige rechte puntpaprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram cashewnoten
sap van 1 limoen
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
zout en peper
3 eetlepels Thaise vissaus
30 gram boter of ghee

Bereiding
Ui en knoflook versnipperen en aanfruiten in olie zonder bruin te kleuren.
Cashewnoten in een wok of doge koekenpan roosteren.
In een keukenmachine de cashewnoten met de andere specerijen, zout, ui en, limoensap en vissaus fijnmalen tot een pasta.
Paprika's wassen, steelaanzet wegsnijden en zaadlijsten verwijderen.
De paprika's vullen met de notenpasta. Dit kan je voorzichtig met een lepel doen, maar beter gaat het met een spuitzak zonder spuitmondje Plastic wegwerpspuitzakken zijn hier ideaal voor).
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De gevulde paprika's in een ingevette ovenschaal doen en bedekken met enkele klontjes boter of ghee.
In de oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Je kan de gevulde paprika's gedurende de braadtijd één keer omdraaien en regelmatig bedruipen met d vetstof, reken dan wel een iets langere bereidingstijd.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

420 kcal, 10 gram eiwit, 37 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet, 15 gram koolhydraten en 5 gram vezel

Reacties