Vegetarische bouillabaisse


Vegetarische bouillabaisse
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei
1 wortel
1 takje selderij
2 liter groentebouillon
10 gram wakamé instant
2 laurierblad
takje tijm
2 eetlepels tomatenpuree
2 eieren
flink wat vers gemalen peper
zeezout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden.
De groenten met de bouillon, tomatenpuree, tijm en laurier opzetten en aan de kook brengen.
3/4 van de wakamé tussen de vingers fijnmaken en aan de kokende soep toevoegen.
20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de eieren losroeren, kruiden met zout en peper en de rest van de wakamé erin doen (fijngemaakt tussen de vingers).
Bak op een niet te het vuur een omelet, laat iets afkoelen; snij de omelet in repen van 2,5 cm breedte en rol deze repen op.
Haal tijm en laurier uit de soep en breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.
Doe de soep in 4 borden en schik in het midden van ieder bord een opgerold omeletreepje.
Serveer deze soep met stokbrood en rouille.

Reacties