Perzik Melba

Perzik Melba
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 gele perziken
0,5 liter roomijs
4 oublies (dunne dessertkoekjes)
30 gram geschaafde amandelen
2 dl room
2 eetlepels fijne kristalsuiker
100 gram frambozen
1 eetlepel kirsch

Bereiding
Perziken pellen en halveren.
Normaal dienen voor deze bereiding de perziken gepocheerd te worden in een lichte siroop. Wanneer echter de perziken op hun mooist en goed rijp zijn, geef ik er de voorkeur aan ze vers te gebruiken, dus niet gepocheerd. Buiten het seizoen van de perziken, kan men perziken uit blik gebruiken.
Frambozen wassen en fijnpletten.
Slagroom met suiker half opkloppen en men gen met de frambozenpuree en kirsch.
Geschaafde amandelen in een koekenpan licht roosteren.
In dessertschaaltjes het ijs en de perziken doen, overgieten met de frambozenroom en bestrooien met de amandelen.
Opdienen met een dessertkoekje.

Reacties