Doorgaan naar hoofdcontent

Parelhoenfilet Archiduc

Parelhoenfilet archiduc
Ingrediënten voor 4 personen)
4 parelhoenfilets
50 gram boter
1 sjalot
100 gram wortel
2 takjes selderij
300 gram champignons
50 ml cognac
1,5 dl gevogeltefond
1 dl room
2 eetlepels allesbinder
zout en peper

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en in fijne brunoise snijden (kan ook fijngesneden worden m.b.v. keukenmachine).
De parelhoenfilets kruiden met zout en peper en in hete boter rondom bruin bakken.
De fijngesneden groenten toevoegen en deze even mee laten aanfruiten.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden en samen met de kruiden toevoegen aan de parelhoenfilet.
Alles nog een vijftal minuten op een middelmatig vuurtje laten stoven.
Flamberen met cognac, afblussen met gevogeltefond en room.
De parelhoenfilets uit de bereiding halen, warm houden en de saus iets laten inkoken; bijbinden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper.
De parelhoenfilets op borden schikken en oversausen.
Aardappelkroketjes of frietjes passen hier goed bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.