Parelhoenfilet Archiduc

Parelhoenfilet archiduc
Ingrediënten voor 4 personen)
4 parelhoenfilets
50 gram boter
1 sjalot
100 gram wortel
2 takjes selderij
300 gram champignons
50 ml cognac
1,5 dl gevogeltefond
1 dl room
2 eetlepels allesbinder
zout en peper

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en in fijne brunoise snijden (kan ook fijngesneden worden m.b.v. keukenmachine).
De parelhoenfilets kruiden met zout en peper en in hete boter rondom bruin bakken.
De fijngesneden groenten toevoegen en deze even mee laten aanfruiten.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden en samen met de kruiden toevoegen aan de parelhoenfilet.
Alles nog een vijftal minuten op een middelmatig vuurtje laten stoven.
Flamberen met cognac, afblussen met gevogeltefond en room.
De parelhoenfilets uit de bereiding halen, warm houden en de saus iets laten inkoken; bijbinden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper.
De parelhoenfilets op borden schikken en oversausen.
Aardappelkroketjes of frietjes passen hier goed bij.

Reacties