Doorgaan naar hoofdcontent

Perzik Melba

Perzik Melba
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 gele perziken
0,5 liter roomijs
4 oublies (dunne dessertkoekjes)
30 gram geschaafde amandelen
2 dl room
2 eetlepels fijne kristalsuiker
100 gram frambozen
1 eetlepel kirsch

Bereiding
Perziken pellen en halveren.
Normaal dienen voor deze bereiding de perziken gepocheerd te worden in een lichte siroop. Wanneer echter de perziken op hun mooist en goed rijp zijn, geef ik er de voorkeur aan ze vers te gebruiken, dus niet gepocheerd. Buiten het seizoen van de perziken, kan men perziken uit blik gebruiken.
Frambozen wassen en fijnpletten.
Slagroom met suiker half opkloppen en men gen met de frambozenpuree en kirsch.
Geschaafde amandelen in een koekenpan licht roosteren.
In dessertschaaltjes het ijs en de perziken doen, overgieten met de frambozenroom en bestrooien met de amandelen.
Opdienen met een dessertkoekje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.