Perziktaart

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Taartdeeg (Tante Fanny)
boter

Voor banketbakkersroom:
0,5 liter volle melk
4 eidooiers
125 gram suiker
35 gram maïzena
vanillestok

Perziken uit blik

abrikozenconfituur


Bereiding:

Banketbakkersroom bereiden:
4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt.
Eidooiers goed losroeren met de suiker.
Maïzena losroeren met 1 dl melk.
Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen.
Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen.
Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen.

Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier.

Oven verwarmen op200 graden.
Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat de randen ook goed bedekt zijn. Een taartvorm met losse bodem is hiervoor zeer geschikt. Je kunt ook, als je dat wil gebruik maken van een op maat geknipt bakpapier om onder het deeg te leggen.

Het deeg inprikken met een vork.
Afgekoelde banketbakkersroom op de bodem uitstrijken.

Daarop de perzik schikken.

30 tot 40 minuten in de oven plaatsen.

Laten afkoelen op een rooster.

Drie eetlepels abrikozenconfituur een eetlepel water aan de kook brengen en dit over de hele taart uitstrijken met een keukenkwastje.


Reacties