Varkensgebraad op Romeinse wijze







Dit gerecht werd op 18 mei 2008 op deze weblog gepubliceerd en op 28 september 2020 aangepast.

Varkensgebraad op Romeinse wijze Ingrediënten (voor 4 personen) 700 gram varkensgebraad 50 gram boter 1 ui 1 wortel tijm en laurier 2 eetlepels suiker 1/2 dl rode wijnazijn 1/4 liter kalfsfond 80 gram rozijnen zout, peper, nootmuskaat bindmiddel Bereiding Oven voorverwarmen op 160 graden. Braadstuk inwrijven met zout, peper en nootmuskaat. Op het vuur het vlees bruin aanbraden en dan overdoen in gietijzeren braadpan om in de oven te plaatsen (met deksel). Ui en wortel grof hakken en samen met een laurierblaadje en wat tijm in de braadpan bij het vlees doen. Suiker met een klein beetje water laten karamelliseren en afblussen met azijn (= zuurzoet of aigre-doux) Het vlees regelmatig bedruipen met de braadjus en na 30 minuten de kalfsfond toevoegen. De totale braadtijd is ongeveer 60minuten. Na het braden het vlees afdekken met aluminiumfolie en het braadvocht door een zeef doen. Braadvocht met gewelde rozijnen en aigre-doux warm maken, op smaak brengen en eventueel wat bijbinden. Het vlees in dunne plakken snijden en met saus en garnituur opdienen.

Reacties