zondag 18 mei 2008

Varkensgebraad op Romeinse wijze

Varkensgebraad op Romeinse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
700 gram varkensgebraad
50 gram boter
1 ui
1 wortel
tijm en laurier
2 eetlepels suiker
1/2 dl rode wijnazijn
1/4 liter kalfsfond
80 gram rozijnen
zout, peper, nootmuskaat
bindmiddel

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Braadstuk inwrijven met zout, peper en nootmuskaat.
Op het vuur het vlees bruin aanbraden en dan overdoen in braadslede om in de oven te plaatsen.
Ui en wortel grof hakken en samen met een laurierblaadje en wat tijm in de braadslede bij het vlees doen.
Suiker met een klein beetje water laten carameliseren en afblussen met azijn (= zuurzoet of aigre-doux)
Het vlees regelmatig bedruipen met de braadjus en na 30 minuten de kalfsfond toevoegen.
De totale braadtijd is ongeveer 50 minuten.
Na het braden het vlees afdekken met aluminiumfolie en het braadvocht door een zeef doen.
Braadvocht met gewelde rozijnen en aigre-doux warm maken, op smaak brengen en eventueel wat bijbinden.
Het vlees in dunne plakken snijden en met saus en garnituur opdienen.

Geen opmerkingen: