Stamppot rucola met geroosterde tomaten en verse geitenkaas


Stamppot rucola met geroosterde tomaten en verse geitenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
Stamppot rucola
1 kg Aardappelen (kruimig)
250 gram rucola
40 gram boter
1,5 dl melk
2 eidooiers
zout, peper en nootmuskaat
Voor de geroosterde tomaten:
4 trostomaten
3 eetlepels olijfolie
0,5 theelepel rozemarijn
0,5 theelepel marjolein
0,5 theelepel tijmblaadjes
mespuntje cayennepeper
2 theelepels suiker
selderijzout
Verder:
150 gram verse geitenkaas

Bereiding
De stamppot rucola:
Aardappels schillen, wassen en in 20 minuten in licht gezouten water gaarkoken.
Ondertussen de rucola wassen, drogen en naargelang de lengte van de bladeren in 2 of in 3 snijden.
Melk verwarmen.
De gare aardappelen afgieten en even opschudden.
De andere ingrediënten met een pureestamper door de aardappelen mengen.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Geroosterde tomaten:
Een pan met water aan de kook brengen.
Een teil met ijskoud water klaarzetten.
Kroontjes van de tomaten verwijderen en de bovenzijde van de tomaten inkruisen met een scherp mesje.
De tomaten een tiental tellen in het kokende water houden en dan meteen overbrengen in het ijskoude water.
Tomaten pellen, in vier snijden en zaadlijsten verwijderen.
Marjolein, rozemarijn en tijmblaadjes met de suiker in de vijzel tot een fijn poeder maken en mengen met de cayennepeper.
Een ovenschaal invetten met de helft van de olijfolie.
Tomaten daarin schikken en bestrooien met het kruidenmengsel.
De rest van de olijfolie erover verdelen.
Onder de ovengrill plaatsen voor 10 tot 15 minuten.

Afwerking:
In het midden van de warme borden de stamppot rucola schikken.
Daarop 3 kwartjes tomaat, licht bestrooien met selderijzout.
Daarop 1 eetlepel verse geitenkaas.

Reacties