Doorgaan naar hoofdcontent

Geroosterde aubergine met verse kaas

Geroosterde aubergine met verse kaas

Ingrediënten (voor 4 personen) 2 aubergines zout 3 eetlepels olijfolie 75 gram halfgedroogde tomaatjes 100 gram verse kaas vers gemalen zwarte peper Enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding De aubergines wassen en in de lengte in plakken snijden van 5 mm dikte. De plakken aubergine goed bestrooien met zout aan beide kanten en op een dubbele laag keukenpapier leggen. Na ongeveer 20 minuten de aubergine onder koud water afspoelen om het zout te verwijderen. Drogen met keukenpapier. De aubergineplakken aan beid zijden bestrijken met olijfolie. De gedroogd tomaten grof hakken. Basilicum in reepjes snijden. Een grillpan goed verhitten en hierop de aubergineplakken aan beide zijden roosteren. Bestrooien met vers gemalen peper en de gehakte tomaatjes. Bestrijken met verse kaas. Bestrooien met basilicum. Geef er rucola bij lichtjes aangemaakt met een dressing.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.