Geroosterde aubergine met verse kaas
Ingrediënten (voor 4 personen) 2 aubergines zout 3 eetlepels olijfolie 75 gram halfgedroogde tomaatjes 100 gram verse kaas vers gemalen zwarte peper Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding De aubergines wassen en in de lengte in plakken snijden van 5 mm dikte. De plakken aubergine goed bestrooien met zout aan beide kanten en op een dubbele laag keukenpapier leggen. Na ongeveer 20 minuten de aubergine onder koud water afspoelen om het zout te verwijderen. Drogen met keukenpapier. De aubergineplakken aan beid zijden bestrijken met olijfolie. De gedroogd tomaten grof hakken. Basilicum in reepjes snijden. Een grillpan goed verhitten en hierop de aubergineplakken aan beide zijden roosteren. Bestrooien met vers gemalen peper en de gehakte tomaatjes. Bestrijken met verse kaas. Bestrooien met basilicum. Geef er rucola bij lichtjes aangemaakt met een dressing.
Reacties