Kipfilet met limoen en sesam

Kipfilet met limoen en sesam

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 maïskipfilets

2 limoenen

3 eetlepels vloeibare honing

1 eetlepel sojasaus

3 eetlepels arachideolie

4 bosuitjes

1 teentje knoflook

1 rood pepertje

2 eetlepels sesamzaadjes

1 eetlepel sesamolie

Zout

Bereiding

Marinade bereiden:

Limoenen goed schoon boenen in koud water.

De schil met een dunschiller of scherp mesje afhalen zonder wit, enkel de groene buitenste laag (zeste).

De zeste fijn hakken.

Het sap van de limoenen mengen met honing, sojasaus en fingehakte groene schil.

Kipfilets in reepjes snijden en mengen met de marinade.

Afdekken en 2 uur in de koelkast laten staan.

Pepertje schoonmaken, zaadlijst verwijderen en fijnsnijden.

Bosuitjes wassen en in niet te kleine stukken snijden, wit en groen gescheiden houden.

Knoflookteentje fijnhakken.

De reepjes kipfilet in een vergiet laten uitlekken.

Olie in een pan of wok verhitten en hierin de de kipreepjes roerbakken.

Het wit van de bosuitjes, de rode peper en knoflook toevoegen en blijven roerbakken tot de kipreepjes gaar zijn.

Sesamzaadjes, groen van de bosuitjes en sesamolie toevoegen en nog even gelijkmatig verhitten.

Op smaak brengen.

Serveer met een rijstgerecht en bijvoorbeeld gesmoorde paksoi.

Dit gerecht ( berekend zonder rijst en groenten) bevat 362 kcal, en 23 gram vet waarvan 4 gram verzadigd vet.

Reacties