Kokosroomijs met crispearls0 personen)
Ingrediënten ( voor 10 personen)
600 ml kokosmelk
400 ml halfvolle melk
1 vanillestokje
120 gram suiker
8 eidooiers
8 gram gelatineblaadjes
2 eetlepels crispearls van Callebaut
Bereiding
Vanillestoklje overlangs insnijden zodat het merg kan vrijkomen.
Kokosmelk en halfvolle melk met het vanillestokje zachtjes verwarmen tot het kookpunt.
Gelatineblaadjes weken in koud water.
Melk een tiental minuten tegen het kookpunt aan houden om de vanille goed in te laten trekken.
Intussen de eidooiers met de suiker goed losroeren.
De kokende melk over het eidooiermengsel gieten en goed roeren.
De gelatineblaadjes uitknijpen en door de appareil roeren.
Laten afkoelen terwijl men regelmatig roert.
De afgekoelde appareil in de ijsmachine draaien.
5 minuten voor het einde van de draaitijd de crispearls toevoegen.
Het ijs overbrengen in een koelkastdoos, afsluiten en 2 uur in de diepvries laten rijpen.
Reacties