Doorgaan naar hoofdcontent

Kokosroomijs met crispearls

Kokosroomijs met crispearls0 personen)

Ingrediënten ( voor 10 personen)

600 ml kokosmelk

400 ml halfvolle melk

1 vanillestokje

120 gram suiker

8 eidooiers

8 gram gelatineblaadjes

2 eetlepels crispearls van Callebaut

Bereiding

Vanillestoklje overlangs insnijden zodat het merg kan vrijkomen.

Kokosmelk en halfvolle melk met het vanillestokje zachtjes verwarmen tot het kookpunt.

Gelatineblaadjes weken in koud water.

Melk een tiental minuten tegen het kookpunt aan houden om de vanille goed in te laten trekken.

Intussen de eidooiers met de suiker goed losroeren.

De kokende melk over het eidooiermengsel gieten en goed roeren.

De gelatineblaadjes uitknijpen en door de appareil roeren.

Laten afkoelen terwijl men regelmatig roert.

De afgekoelde appareil in de ijsmachine draaien.

5 minuten voor het einde van de draaitijd de crispearls toevoegen.

Het ijs overbrengen in een koelkastdoos, afsluiten en 2 uur in de diepvries laten rijpen.

Reacties

Tarwegras zei…
Dit gerecht ziet er heerlijk uit! Ga hem snel zelf eens proberen

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.