Doorgaan naar hoofdcontent

Roomijs van Griekse yoghurt

Zeer eenvoudig maar erg lekker ijs dat gezien het melkvetgehalte van Griekse yoghurt aan de wettelijke voorwaarden van de term 'roomijs' ruim voldoet.

Ingrediënten (5 porties)
1 beker Griekse yoghurt (450 gram)
1 blikje gecondenseerde volle melk met suiker (Friesche Vlag)
2 - 3 passievruchten

Bereiding
Griekse yoghurt en gecondenseerde melk goed mengen.
In ijsmachine draaien tot smeuïge consistentie.
In diepvries laten rijpen (minstens 2 uur).
Snijd passievruchten door en verdeel de inhoud over 4 tot 5 porties ijs.

Door de gecondenseerde gezoete melk is het ijs aan de zoete kant. Vind je het te zoet, begin dan met 300 gram gecondenseerde melk in plaats van een vol blikje (397 gram). De fris-zure smaak van de passievrucht compenseert het zoete ijs op een wel erg aangename manier.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.