Roomijs van Griekse yoghurt

Zeer eenvoudig maar erg lekker ijs dat gezien het melkvetgehalte van Griekse yoghurt aan de wettelijke voorwaarden van de term 'roomijs' ruim voldoet.

Ingrediënten (5 porties)
1 beker Griekse yoghurt (450 gram)
1 blikje gecondenseerde volle melk met suiker (Friesche Vlag)
2 - 3 passievruchten

Bereiding
Griekse yoghurt en gecondenseerde melk goed mengen.
In ijsmachine draaien tot smeuïge consistentie.
In diepvries laten rijpen (minstens 2 uur).
Snijd passievruchten door en verdeel de inhoud over 4 tot 5 porties ijs.

Door de gecondenseerde gezoete melk is het ijs aan de zoete kant. Vind je het te zoet, begin dan met 300 gram gecondenseerde melk in plaats van een vol blikje (397 gram). De fris-zure smaak van de passievrucht compenseert het zoete ijs op een wel erg aangename manier.



Reacties