Op restaurant in Sucre (Bolivia)

De Boliviaanse keuken is wat mij betreft echt volks te noemen. Goed maar niet verfijnd. Geeft niet, want dat past perfect in de nieuwe culinaire ontwikkeling van verantwoord en toch smakelijk. Weg met de poespas van schuimpjes en zalfjes en laat smaak en voedingswaarde weer primeren.
Gisteren kwamen we in Sucre in een restaurant waar Steack Bearnaise op de kaart staat.  Dat was een welkome afwisseling dachten we, een klassieker uit de Franse (Europese) keuken. De Steack was heerlijk saignant en smaakvol, de bearnaisesaus was ver te zoeken maar goed. Maar dan: de bijgerechten: broodje, gebakken aardappeltjes, rijst en spaghetti. Hilarisch!!!
We hadden eerder al gemerkt dat rijst samen met een of ander aardappelgerecht werden opgediend bij vlees, gevogelte of vis, maar nu aardappelen, rijst en spaghetti samen met een vleesgerecht gaat wel ver. En dan helemaal bij een Steack Bearnaise :-))



Diverse aardappelsoorten op de markt in Sucre


Reacties

Meyke zei…
Is het niet zo dat ze aardappels beschouwen als groente? dat deden ze volens mij ook in Thailand. Groente curry: ui en aardappel!