Doorgaan naar hoofdcontent

Op restaurant in Sucre (Bolivia)

De Boliviaanse keuken is wat mij betreft echt volks te noemen. Goed maar niet verfijnd. Geeft niet, want dat past perfect in de nieuwe culinaire ontwikkeling van verantwoord en toch smakelijk. Weg met de poespas van schuimpjes en zalfjes en laat smaak en voedingswaarde weer primeren.
Gisteren kwamen we in Sucre in een restaurant waar Steack Bearnaise op de kaart staat.  Dat was een welkome afwisseling dachten we, een klassieker uit de Franse (Europese) keuken. De Steack was heerlijk saignant en smaakvol, de bearnaisesaus was ver te zoeken maar goed. Maar dan: de bijgerechten: broodje, gebakken aardappeltjes, rijst en spaghetti. Hilarisch!!!
We hadden eerder al gemerkt dat rijst samen met een of ander aardappelgerecht werden opgediend bij vlees, gevogelte of vis, maar nu aardappelen, rijst en spaghetti samen met een vleesgerecht gaat wel ver. En dan helemaal bij een Steack Bearnaise :-))



Diverse aardappelsoorten op de markt in Sucre


Reacties

Meyke zei…
Is het niet zo dat ze aardappels beschouwen als groente? dat deden ze volens mij ook in Thailand. Groente curry: ui en aardappel!

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.