Hoofdgerechten
vis
Porties: 2
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
300 gram
heilbotfilet
1 venkelknol
150 gram champignons
1 kleine rode peper
2 teentjes knoflook
175 gram belugalinzen
2 theelepels visbouillonpoeder
2 dl witte wijn
1,5 dl room
2 eetlepels bindmiddel (allesbinder)
50 gram boter
Bereiding
Linzen
wassen, opzetten met koud water en aan de kook brengen.
10 minuten zachtjes laten koken.
Buitenste taaie rokken van de venkelknol verwijderen.
Het hart van de venkelknol in kleine blokjes snijden.
Rode peper wassen, in de lengte doormidden snijden en de zaadlijsten
verwijderen.
De rode peper in uiterst kleine blokjes snijden.
Knoflookteentjes fijn versnipperen.
Boter verhitten en venkel, knoflook, peper en champignons hierin aanstoven.
Witte wijn toevoegen en zachtjes aan de kook brengen.
De heilbotfilets op hierboven op leggen en zachtjes gaarstoven.
Linzen laten uitlekken.
De gare heilbotfilets uit de pan nemen en even warm houden.
Linzen en room aan de stoverij toevoegen en alles goed verhitten.
De linzenstoverij iets bijbinden met bindmiddel.
Op smaak brengen met zout en peper.
De linzenstoverij in een schaal doen en daar bovenop de visfilets schikken.
Porties: 2
Totale bereidingstijd: 30 minuten
1 venkelknol
150 gram champignons
1 kleine rode peper
2 teentjes knoflook
175 gram belugalinzen
2 theelepels visbouillonpoeder
2 dl witte wijn
1,5 dl room
2 eetlepels bindmiddel (allesbinder)
50 gram boter
10 minuten zachtjes laten koken.
Buitenste taaie rokken van de venkelknol verwijderen.
Het hart van de venkelknol in kleine blokjes snijden.
Rode peper wassen, in de lengte doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen.
De rode peper in uiterst kleine blokjes snijden.
Knoflookteentjes fijn versnipperen.
Boter verhitten en venkel, knoflook, peper en champignons hierin aanstoven.
Witte wijn toevoegen en zachtjes aan de kook brengen.
De heilbotfilets op hierboven op leggen en zachtjes gaarstoven.
Linzen laten uitlekken.
De gare heilbotfilets uit de pan nemen en even warm houden.
Linzen en room aan de stoverij toevoegen en alles goed verhitten.
De linzenstoverij iets bijbinden met bindmiddel.
Op smaak brengen met zout en peper.
De linzenstoverij in een schaal doen en daar bovenop de visfilets schikken.
Reacties