Doorgaan naar hoofdcontent

Heilbotfilet met venkel en belugalinzen

Hoofdgerechten vis


Porties: 2
Totale bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten
300 gram heilbotfilet
1 venkelknol
150 gram champignons
1 kleine rode peper
2 teentjes knoflook
175 gram belugalinzen
2 theelepels visbouillonpoeder
2 dl witte wijn
1,5 dl room
2 eetlepels bindmiddel (allesbinder)
50 gram boter
Bereiding
Linzen wassen, opzetten met koud water en aan de kook brengen.
10 minuten zachtjes laten koken.
Buitenste taaie rokken van de venkelknol verwijderen.
Het hart van de venkelknol in kleine blokjes snijden.
Rode peper wassen, in de lengte doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen.
De rode peper in uiterst kleine blokjes snijden.
Knoflookteentjes fijn versnipperen.
Boter verhitten en venkel, knoflook, peper en champignons hierin aanstoven.
Witte wijn toevoegen en zachtjes aan de kook brengen.
De heilbotfilets op hierboven op leggen en zachtjes gaarstoven.
Linzen laten uitlekken.
De gare heilbotfilets uit de pan nemen en even warm houden.
Linzen en room aan de stoverij toevoegen en alles goed verhitten.
De linzenstoverij iets bijbinden met bindmiddel.
Op smaak brengen met zout en peper.
De linzenstoverij in een schaal doen en daar bovenop de visfilets schikken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.