Ingredienten
250 gram
Bosto dessertrijst
1,5 liter halfvolle melk
Greepje saffraandraadjes
0,5 stokje vanille
200 gram suiker
70 gram boter
3 eieren
1,5 liter halfvolle melk
Greepje saffraandraadjes
0,5 stokje vanille
200 gram suiker
70 gram boter
3 eieren
Bereiding
Melk aan de
kook brengen met saffraan en vanille.
Rijst toevoegen en 45 minuten zachtjes laten koken.
Regelmatig omroeren.
Van het vuur weg de boter er door roeren.
Laten afkoelen.
Eieren splitsen.
Eiwitten stijf kloppen.
Over verwarmen op 180 graden.
Eidooiers en opgeklopte eiwitten door de rijstpudding mengen.
Springvorm invetten en eventueel de bodem bedekken met bakpapier.
45 minuten bakken bij 180 graden.
Afkoelen alvorens aan te snijden.
Rijst toevoegen en 45 minuten zachtjes laten koken.
Regelmatig omroeren.
Van het vuur weg de boter er door roeren.
Laten afkoelen.
Eieren splitsen.
Eiwitten stijf kloppen.
Over verwarmen op 180 graden.
Eidooiers en opgeklopte eiwitten door de rijstpudding mengen.
Springvorm invetten en eventueel de bodem bedekken met bakpapier.
45 minuten bakken bij 180 graden.
Afkoelen alvorens aan te snijden.
Reacties