Mascarpone-ijs met kardemom en sinaasappel
Nagerechten
Aantal porties: 6
Aantal porties: 6
Ingrediënten
350 ml water
220 gram kristalsuiker
70 gram agave siroop
sap van 1 limoen
6 kardemomzaadjes
300 gram mascarpone
125 ml slagroom
voor de afwerking en de saus:
6 sinaasappels
3 eetlepels suiker
klein borrelglaasje cointreau
220 gram kristalsuiker
70 gram agave siroop
sap van 1 limoen
6 kardemomzaadjes
300 gram mascarpone
125 ml slagroom
voor de afwerking en de saus:
6 sinaasappels
3 eetlepels suiker
klein borrelglaasje cointreau
Bereiding
Een siroop
maken van water, suiker, agavesiroop, kardemom en limoensap.
Eens de siroop kookt, enkele minuten tegen het kookpunt aan houden zodat de kardemomzaadjes hun smaak en aroma kunnen afgeven.
De siroop laten afkoelen.
Mascarpone goed losroeren.
De afgekoelde siroop door een zeef doen.
Siroop, mascarpone en slagroom goed glad roeren met een garde of een keukenmachine.
In een ijsmachine of sorbetiere goed stevig draaien en enkele uren afgedekt in de diepvries laten rijpen.
De sinaasappels met een scherp mes schillen tot op het vruchtvlees (er mogen geen witte vliesjes overblijven).
De sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uitsnsijden en het vrijkomend sap opvangen.
Dek de ontvliesde sinaasappelpartjes af en bewaar ze in de koelkast.
Het sinaasappelsap met de suiker zachtjes laten inkoken tot het begint te karameliseren.
Van het vuur wegnemen en de Cointreau er door roeren.
De saus laten afkoelen.
Eens de siroop kookt, enkele minuten tegen het kookpunt aan houden zodat de kardemomzaadjes hun smaak en aroma kunnen afgeven.
De siroop laten afkoelen.
Mascarpone goed losroeren.
De afgekoelde siroop door een zeef doen.
Siroop, mascarpone en slagroom goed glad roeren met een garde of een keukenmachine.
In een ijsmachine of sorbetiere goed stevig draaien en enkele uren afgedekt in de diepvries laten rijpen.
De sinaasappels met een scherp mes schillen tot op het vruchtvlees (er mogen geen witte vliesjes overblijven).
De sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uitsnsijden en het vrijkomend sap opvangen.
Dek de ontvliesde sinaasappelpartjes af en bewaar ze in de koelkast.
Het sinaasappelsap met de suiker zachtjes laten inkoken tot het begint te karameliseren.
Van het vuur wegnemen en de Cointreau er door roeren.
De saus laten afkoelen.
Afwerking
Doe de sinaasappelpartjes onder in de ijscoupes of dessertschaaltjes.
Daar boven op twee flinke bollen mascarpone-ijs.
schenk daarover de sinaasappelsaus.
Door de
kruidige smaak van de kardemom en de combinatie met sinaasappel, een heerlijk
winters ijsdessert.
Reacties