Champignonragout

 

Champignonragout


Ingrediënten:

2 sjalotten, 1 rode ui, 3 teentjesknoflook, 
olijfolie, klontje boter,
250 gram champignons, 
2 dl rode wijn, 0,5 dl Madeira,
bouillonblokje, laurier, tijm, zout en peper, 
bindmiddel voor bruine sauzen

Bereiding:

Ui, sjalot en knoflook versnipperen.
aanfruiten
Met de helft van de rode wijn, tijm en laurier zachtjes laten inkoken.

Champignons in de helft of in vier snijden.
Bakken in olie + boter.
Met de helft van de rode wijn 10 minuten tegen het kookpunt houden.

Bereiding ui, sjalot, knoflook toevoegen + bouillonblokje + laurier, zout en peper
en klein scheutje water ==> zachtjes koken.
Binden en Madeira toevoegen. Op smaak brengen en afwerken met peterselie.


Champignonragout




Reacties