Amsterdamse supermarkten moeten open koelvitrines en diepvriezers afsluiten. En dat wordt tijd! Deze maatregel liefst zo snel mogelijk overal invoeren. Er zijn een aantal dingen die me mateloos storen. De grote winkelcentra waar de winkels zomer en winter hun deuren wagenwijd hebben open staan, ’s winters zorgen ze met een installatie voor verwarming van inkomhal, winkel en vooral de buitenlucht en in de zomer doen ze het omgekeerde, zetten ze de airco volle bak aan die inkomhal, winkel en de buitenlucht moet afkoelen. Ik snap niet dat de overheid hier nog geen maatregelen heeft genomen. De open koelvitrines en diepvriezers zijn mijn tweede grote ergernis. Dat het beter kan en de klant daar absoluut geen problemen mee heeft, bewijst de Belgische supermarktketen Colruyt al jaren. Voor de koelverse producten hebben zij vaak een grote gekoelde ruimte afgedekt met grote plastic flappen, even fris om er doorheen te lopen, maar dat geeft niet en voor de diepvriesproducten hebben zij diepvrieskoffers, geen klant die er om maalt.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties