Doorgaan naar hoofdcontent

Zevenhonderdvijftigste recept

Afbeelding: Vincenzo Campi, De keuken

Vandaag mijn zevenhonderdvijftigste recept op de website gezet. Denk door te gaan tot de 1000, dus nog zo'n 5 jaar te gaan. Ach, we zien wel. Alvast hier het 750-ste recept:

Lamscurry
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram lamsstoofvlees, je kan hiervoor ook het onderste gedeelte van de lamsbout nemen (onder de knie) waarbij je zelf het vlees van het bot en in kleine stukjes snijdt.
40 gram boter
200 gram wortel
8 bosuitjes
1 rode paprika
1 shangai-paksoi
2 teentjes knoflook
1 eetlepel madraskerrie
2 dl room
bindmiddel
zout en peper

Bereiding
Groenten wassen en schoonmaken.
Knoflook versnipperen.
Het stengelgedeelte van de paksoi in niet te kleine stukken snijden, de bladeren in reepjes snijden en opzij leggen.
Bosuitjes snijden in stukjes van 3 cm.
Wortel en paprika in balkjes van 3 cm snijden.
Vlees aanbraden in boter tot het aan alle kanten goed gekleurd is.
Bestrooien met kerriepoeder, goed doorroeren en een klein beetje water toevoegen.
Onder deksel 10 minuten laten smoren.
Wortel, paksoistengel en bosuitjes en knoflook toevoegen en eventueel nog wat water.
15 minuten onder deksel laten stoven.
Paprika, room en paksoiblad door de kerrie roeren, aan de kook laten komen, op smaak brengen met zout en peper en enkele minuten zonder deksel laten stoven.
Met allesbinder iets bijbinden als het nodig is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.