Zevenhonderdvijftigste recept

Afbeelding: Vincenzo Campi, De keuken

Vandaag mijn zevenhonderdvijftigste recept op de website gezet. Denk door te gaan tot de 1000, dus nog zo'n 5 jaar te gaan. Ach, we zien wel. Alvast hier het 750-ste recept:

Lamscurry
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram lamsstoofvlees, je kan hiervoor ook het onderste gedeelte van de lamsbout nemen (onder de knie) waarbij je zelf het vlees van het bot en in kleine stukjes snijdt.
40 gram boter
200 gram wortel
8 bosuitjes
1 rode paprika
1 shangai-paksoi
2 teentjes knoflook
1 eetlepel madraskerrie
2 dl room
bindmiddel
zout en peper

Bereiding
Groenten wassen en schoonmaken.
Knoflook versnipperen.
Het stengelgedeelte van de paksoi in niet te kleine stukken snijden, de bladeren in reepjes snijden en opzij leggen.
Bosuitjes snijden in stukjes van 3 cm.
Wortel en paprika in balkjes van 3 cm snijden.
Vlees aanbraden in boter tot het aan alle kanten goed gekleurd is.
Bestrooien met kerriepoeder, goed doorroeren en een klein beetje water toevoegen.
Onder deksel 10 minuten laten smoren.
Wortel, paksoistengel en bosuitjes en knoflook toevoegen en eventueel nog wat water.
15 minuten onder deksel laten stoven.
Paprika, room en paksoiblad door de kerrie roeren, aan de kook laten komen, op smaak brengen met zout en peper en enkele minuten zonder deksel laten stoven.
Met allesbinder iets bijbinden als het nodig is.

Reacties