Curry van garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

5 dl visbouillon

2 rode paprika’s

2 uien

300 gram champignons

32 gamba’s

3 theelepels kerriepoeder

2 teentjes knoflook

Stukje verse gember (2,5 cm)

Zout en peper

25 gram boter

25 gram olijfolie

Bindmiddel

2 dl room

Bereiding

Ui versnipperen.

Paprika’ wassen, zaadlijsten verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

Champignons schoonmaken en in vier snijden.

Knoflook en gember zeer fijn hakken.

Olie en boter verhitten en daarin de ui, paprika en champignons roerbakken.

Bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met de visbouillon.

Enkele minuten zachtjes laten pruttelen.

Lichtjes binden.

Room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.

Gamba’s, knoflook en gember toevoegen.

Al roerend 2 minuten tegen het kookpunt aanhouden.

Op smaak brengen met zout en peper.

Opdienen met rijst en afwerken met enkele blaadjes koriander

Reacties