Ingrediënten voor 4 personen |
5 dl visbouillon 2 rode paprika’s 2 uien 300 gram champignons 32 gamba’s 3 theelepels kerriepoeder 2 teentjes knoflook Stukje verse gember (2,5 cm) Zout en peper 25 gram boter 25 gram olijfolie Bindmiddel 2 dl room |
Bereiding |
Ui versnipperen. Paprika’ wassen, zaadlijsten verwijderen en in dobbelsteentjes snijden. Champignons schoonmaken en in vier snijden. Knoflook en gember zeer fijn hakken. Olie en boter verhitten en daarin de ui, paprika en champignons roerbakken. Bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met de visbouillon. Enkele minuten zachtjes laten pruttelen. Lichtjes binden. Room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Gamba’s, knoflook en gember toevoegen. Al roerend 2 minuten tegen het kookpunt aanhouden. Op smaak brengen met zout en peper. Opdienen met rijst en afwerken met enkele blaadjes koriander |
Reacties