Doorgaan naar hoofdcontent

geconfijte eendenbout in de tajine

Geconfijte eendenbout in de tajine

hoofdgerecht

gevogelte

Aantal porties: 4

Ingrediënten

Dit is niet een recept voor een echte confit de canard. Dit gerecht hoeft geen 24 u. te rusten voor consumptie. Geconfijt duidt er hier op dat de eendenbout in eigen vet langzaam is gaar gesmoord.

4 eendenbouten

Zout en peper

Bereiding

De tajine op een warmteverdeler op een zacht vuurtje plaatsen.

De eendenbouten goed inwrijven met zout en peper.

In een hete pan de eendenbouten eerst op de velzijde aanbraden tot een mooie bruine kleur. Vervolgens de andere zijde dichtschroeien.

De eendenbouten overbrengen naar de tajine en hierin gedurende 3 uur zachtjes laten garen. Let er op dat je de velzijde op de bodem ligt. Na ¾ bereidingstijd kan je de bouten omdraaien maar niet met een vork in het vlees prikken, gebruik een voedseltang.

Na ongeveer 3 uur is het vlees boterzacht.

Het eendenvet kan je gebruiken om aardappeltjes in te bakken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.