Geconfijte eendenbout in de tajine | ||
hoofdgerecht | gevogelte | Aantal porties: 4 |
Ingrediënten | ||
Dit is niet een recept voor een echte confit de canard. Dit gerecht hoeft geen 24 u. te rusten voor consumptie. Geconfijt duidt er hier op dat de eendenbout in eigen vet langzaam is gaar gesmoord. 4 eendenbouten Zout en peper | ||
Bereiding | ||
De tajine op een warmteverdeler op een zacht vuurtje plaatsen. De eendenbouten goed inwrijven met zout en peper. In een hete pan de eendenbouten eerst op de velzijde aanbraden tot een mooie bruine kleur. Vervolgens de andere zijde dichtschroeien. De eendenbouten overbrengen naar de tajine en hierin gedurende 3 uur zachtjes laten garen. Let er op dat je de velzijde op de bodem ligt. Na ¾ bereidingstijd kan je de bouten omdraaien maar niet met een vork in het vlees prikken, gebruik een voedseltang. Na ongeveer 3 uur is het vlees boterzacht. Het eendenvet kan je gebruiken om aardappeltjes in te bakken. |
Reacties