Doorgaan naar hoofdcontent

Moelleux van chocolade met mangocoulis

Ingrediënten voor 4 personen

Moelleux :

80 gram bittere chocolade

80 gram boter

2 eieren

60 gram suiker

45 gram bloem

4 blokjes bittere chocolade (blokjes van ongeveer 8 gram)

Coulis:

1 rijpe mango

2 dl yoghurt

Bereiding

Vier kleine ovenschaaltjes (ramekins) inboteren en en bestuiven met bloem.

Wanneer je de chocolade au bain Marie wil smelten, begin je daarmee.

Eieren met de suiker goed opkloppen tot homogeen licht schuimig beslag.

Gezeefde bloem door het eimengsel roeren.

Wanneer je de chocolade in de magnetron smelt, dan doe je dat na het maken van het beslag. Zet de magnetron op maximaal vermogen en gebruik intervallen van 15 seconden om te roeren.

Naar het einde van het smeltproces roer je de boter in klontjes door de chocolade.

Chocolade en beslag mengen en de ramekins voor de helft vullen.

De blokjes chocolade op het beslag leggen en verder afvullen.

Plaats de ramekins voor enkele uren in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Plaats de moelleux ongeveer 18 minuten in de oven.

Maak intussen de coulis:

Mango schillen, pit verwijderen en het vruchtvlees pureren in de keukenmachine.

Mangopuree mengen met de yoghurt.

Moelleux iets laten afkoelen en uit de vormpjes halen.

Op dessertbordjes schikken met enkele lepels mangocoulis.

Opmerking:

In plaats van ramekins kan je siliconenvormen gebruiken, dat is gemakkelijker om de moelleux uit de vormpjes te halen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.