Moelleux van chocolade met mangocoulis

Ingrediënten voor 4 personen

Moelleux :

80 gram bittere chocolade

80 gram boter

2 eieren

60 gram suiker

45 gram bloem

4 blokjes bittere chocolade (blokjes van ongeveer 8 gram)

Coulis:

1 rijpe mango

2 dl yoghurt

Bereiding

Vier kleine ovenschaaltjes (ramekins) inboteren en en bestuiven met bloem.

Wanneer je de chocolade au bain Marie wil smelten, begin je daarmee.

Eieren met de suiker goed opkloppen tot homogeen licht schuimig beslag.

Gezeefde bloem door het eimengsel roeren.

Wanneer je de chocolade in de magnetron smelt, dan doe je dat na het maken van het beslag. Zet de magnetron op maximaal vermogen en gebruik intervallen van 15 seconden om te roeren.

Naar het einde van het smeltproces roer je de boter in klontjes door de chocolade.

Chocolade en beslag mengen en de ramekins voor de helft vullen.

De blokjes chocolade op het beslag leggen en verder afvullen.

Plaats de ramekins voor enkele uren in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Plaats de moelleux ongeveer 18 minuten in de oven.

Maak intussen de coulis:

Mango schillen, pit verwijderen en het vruchtvlees pureren in de keukenmachine.

Mangopuree mengen met de yoghurt.

Moelleux iets laten afkoelen en uit de vormpjes halen.

Op dessertbordjes schikken met enkele lepels mangocoulis.

Opmerking:

In plaats van ramekins kan je siliconenvormen gebruiken, dat is gemakkelijker om de moelleux uit de vormpjes te halen.

Reacties