| Ingrediënten voor 4 personen |
| Moelleux : 80 gram bittere chocolade 80 gram boter 2 eieren 60 gram suiker 45 gram bloem 4 blokjes bittere chocolade (blokjes van ongeveer 8 gram) Coulis: 1 rijpe mango 2 dl yoghurt |
| Bereiding |
| Vier kleine ovenschaaltjes (ramekins) inboteren en en bestuiven met bloem. Wanneer je de chocolade au bain Marie wil smelten, begin je daarmee. Eieren met de suiker goed opkloppen tot homogeen licht schuimig beslag. Gezeefde bloem door het eimengsel roeren. Wanneer je de chocolade in de magnetron smelt, dan doe je dat na het maken van het beslag. Zet de magnetron op maximaal vermogen en gebruik intervallen van 15 seconden om te roeren. Naar het einde van het smeltproces roer je de boter in klontjes door de chocolade. Chocolade en beslag mengen en de ramekins voor de helft vullen. De blokjes chocolade op het beslag leggen en verder afvullen. Plaats de ramekins voor enkele uren in de koelkast. Oven voorverwarmen op 180 graden. Plaats de moelleux ongeveer 18 minuten in de oven. Maak intussen de coulis: Mango schillen, pit verwijderen en het vruchtvlees pureren in de keukenmachine. Mangopuree mengen met de yoghurt. Moelleux iets laten afkoelen en uit de vormpjes halen. Op dessertbordjes schikken met enkele lepels mangocoulis. Opmerking: In plaats van ramekins kan je siliconenvormen gebruiken, dat is gemakkelijker om de moelleux uit de vormpjes te halen. |
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties