Doorgaan naar hoofdcontent

Gegrilde aubergine, gepofte paprika met geroosterde varkenshaas en een looksausje

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 middelgrote aubergines

Grof zeezout

2 rode puntpaprika’s

2 groene puntpaprika’s

300 gram varkenshaasje

0,7 dl olijfolie

peper

rozemarijn

voor de saus:

2 teentjes knoflook

Enkele sprietjes bieslook

2 dl volle yoghurt

1 eetlepel mayonaise

Zout en peper

Bereiding:

1. aubergine

Aubergine wassen, over de lengte in plakken van 1 cm dikte snijden.

Voldoende keukenpapier, dubbeldik om de aubergineplakken op te leggen.

Bestrooi de aubergineplakken langs beide zijden met grof zeezout en laat een half uurtje liggen.

2. knoflooksaus

Knoflook persen.

Bieslook fijn versnipperen.

Yoghurt, bieslook, knoflook en mayonaise mengen en op smaak brengen met zout en peper.

3. Paprika’s

Paprika’s met bunzenbrander of in open vuur van het fornuis aan aale zijden zwart branden.

Met een mes het zwart geblakerde vel verwijderen en nog eens afspoelen onder koud water om het laatste zwart te verwijderen.

Paprika”s over de lengte doormidden snijden, steel en zaadjes verwijderen en in gelijkmatige plakjes snijden.

4. Grill verhitten

5. Aubergines en varkenshaasje

Peperkorrels en rozemarijn in een vijzel fijn maken en mengen met de olie.

Aubergineplakken droogdeppen met keukenpapier en aan beide zijden instrijken met de kruidenolie.

Op de hete grill de aubergines roosteren.

Varkenshaasje in zeer dunne plakjes snijden, licht zouten en eveneens met de kruidenolie instrijken om op de hete grill te roosteren.

6. Afwerken

Op ieder bord 2 plakjes geroosterde aubergine.

Daarop het geroosterde vlees.

Daarop de plakjes paprika en een klein lepeltje saus erover heen.

Geef er bruin stokbrood of Turks brood bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.