Ingrediënten (voor 4 personen)
2 middelgrote aubergines
Grof zeezout
2 rode puntpaprika’s
2 groene puntpaprika’s
300 gram varkenshaasje
0,7 dl olijfolie
peper
rozemarijn
voor de saus:
2 teentjes knoflook
Enkele sprietjes bieslook
2 dl volle yoghurt
1 eetlepel mayonaise
Zout en peper
Bereiding:
1. aubergine
Aubergine wassen, over de lengte in plakken van 1 cm dikte snijden.
Voldoende keukenpapier, dubbeldik om de aubergineplakken op te leggen.
Bestrooi de aubergineplakken langs beide zijden met grof zeezout en laat een half uurtje liggen.
2. knoflooksaus
Knoflook persen.
Bieslook fijn versnipperen.
Yoghurt, bieslook, knoflook en mayonaise mengen en op smaak brengen met zout en peper.
3. Paprika’s
Paprika’s met bunzenbrander of in open vuur van het fornuis aan aale zijden zwart branden.
Met een mes het zwart geblakerde vel verwijderen en nog eens afspoelen onder koud water om het laatste zwart te verwijderen.
Paprika”s over de lengte doormidden snijden, steel en zaadjes verwijderen en in gelijkmatige plakjes snijden.
4. Grill verhitten
5. Aubergines en varkenshaasje
Peperkorrels en rozemarijn in een vijzel fijn maken en mengen met de olie.
Aubergineplakken droogdeppen met keukenpapier en aan beide zijden instrijken met de kruidenolie.
Op de hete grill de aubergines roosteren.
Varkenshaasje in zeer dunne plakjes snijden, licht zouten en eveneens met de kruidenolie instrijken om op de hete grill te roosteren.
6. Afwerken
Op ieder bord 2 plakjes geroosterde aubergine.
Daarop het geroosterde vlees.
Daarop de plakjes paprika en een klein lepeltje saus erover heen.
Geef er bruin stokbrood of Turks brood bij.
Reacties