| Rood fruit gemarineerd in rum en port |
| Ingrediënten (voor 4 personen) |
| 500 gram aardbeien 100 gram bosbessen 100 gram frambozen 40 ml rum 60 ml rode port 40 gram rietsuiker |
| Bereiding |
| Rietsuiker oplossen in rum en port. Het rode fruit wassen en laten uitlekken. Kroontjes van de aardbeien verwijderen. Aardbeien afhankelijk van de grootte in twee of in vier snijden Vruchtjes met de marinade mengen en onder deksel enkele uren marineren, af en toe voorzichtig omscheppen. Voor de afwerking kan men eventueel enkele muntblaadjes gebruiken. Eventueel kan men dit nagerecht ook geven met een bolletje vanille-ijs of een toefje licht gezoete slagroom. |
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties