Doorgaan naar hoofdcontent

Tilapiafilet gestoomd op groenten met sake-botersaus

Tilapiafilet gestoomd op groenten met sake-botersaus

Snelrecept – microrecept:

Groenten (prei, wortel, broccoli en aardappel) stomen è tilapiafilets kruiden en besprenkelen met limoensap , laatste fase mee laten stomen met de groenten.

Lichte saus maken van versnipperde ui, sake, geconcentreerde visbouillon, boter en peterselie.

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 tilapiafilets

1 prei

200 gram wortel

150 gram broccoliroosjes

4 kleine vastkokende aardappels

¼ ui

½ wijnglas sake

2 theelepels geconcentreerde visbouillon (van blokje of bijvoorbeeld visfond van het merk ‘Oscar’)

70 gram boter

Enkele takjes peterselie

1 limoen

Zout en peper

Bereiding

Groenten schoonmaken en wassen.

Aardappelen schillen, wassen en in partjes snijden.

Prei en wortel in gelijkmatige balkjes snijden.

De groenten en aardappelen in een stoommand schikken en 15 minutenonder deksel laten stomen.

Ondertussen de ui versnipperen en met de sake en visbouillon laten inkoken tot 1/3.

Peterselie wassen, blaadjes niet te fijn hakken.

Visfilets goed kruiden met zout en peper en besprenkelen met limoensap.

De visfilets op de groenten schikken en 5 minuten ( of iets langer indien nodig)onder deksel laten stomen.

Van het vuur weg de boter door de ingekookte sake roeren tot een romige saus ontstaat.

Peterselie aan de saus toevoegen.

De gestoomde groenten en vis op warme borden schikken en de sake-botersaus over de vis doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.