Tilapiafilet gestoomd op groenten met sake-botersaus

Tilapiafilet gestoomd op groenten met sake-botersaus

Snelrecept – microrecept:

Groenten (prei, wortel, broccoli en aardappel) stomen è tilapiafilets kruiden en besprenkelen met limoensap , laatste fase mee laten stomen met de groenten.

Lichte saus maken van versnipperde ui, sake, geconcentreerde visbouillon, boter en peterselie.

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 tilapiafilets

1 prei

200 gram wortel

150 gram broccoliroosjes

4 kleine vastkokende aardappels

¼ ui

½ wijnglas sake

2 theelepels geconcentreerde visbouillon (van blokje of bijvoorbeeld visfond van het merk ‘Oscar’)

70 gram boter

Enkele takjes peterselie

1 limoen

Zout en peper

Bereiding

Groenten schoonmaken en wassen.

Aardappelen schillen, wassen en in partjes snijden.

Prei en wortel in gelijkmatige balkjes snijden.

De groenten en aardappelen in een stoommand schikken en 15 minutenonder deksel laten stomen.

Ondertussen de ui versnipperen en met de sake en visbouillon laten inkoken tot 1/3.

Peterselie wassen, blaadjes niet te fijn hakken.

Visfilets goed kruiden met zout en peper en besprenkelen met limoensap.

De visfilets op de groenten schikken en 5 minuten ( of iets langer indien nodig)onder deksel laten stomen.

Van het vuur weg de boter door de ingekookte sake roeren tot een romige saus ontstaat.

Peterselie aan de saus toevoegen.

De gestoomde groenten en vis op warme borden schikken en de sake-botersaus over de vis doen.

Reacties