Was altijd een koffiedrinker van de grote mok, wel 10 per dag. Slechts een enkele keer kon men mij verleiden met een espresso. Senseo was de beste uitvinding in de wereld van de koffie. De anti Senseo stemmingmakerij van de zogenaamde 'connaisseurs' laat ik nog steeds ver achter mij. Naarmate de Nespresso steeds meer aan terrein won en ik er af en toe een consumeerde,kreeg ik toch steeds meer de smaak te pakken. Toch maar aangeschaft zo'n capsule -espresso apparaat, geen Nespresso (houd er niet van om capsules via internet te bestellen) maar wel eentje van Lavazza. De capsules kan ik kopen in de stad bij het ItaliePunt. De tijden van de vele mokken koffie per dag lijken nu wel voorbij, de hoeveelheid cafeïne is er zeker niet op verminderd.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties