De verleiding aan goed keukenmateriaal en apparaten kan ik moeilijk weerstaan. Nu bereid ik heel regelmatig pizza's en de eters ervan vinden die meestal erg oké. Zelf ben ik nooit zo tevreden geweest over de pizzabodems en ik weet allang genoeg dat dat komt door de gewone huishoudoven. Was al meerdere keren advertenties en recensie tegengekomen over de G3Ferrari pizza-oven en had me er eigenlijk al lang van overtuigd dat dat ding maar eens aangeschaft moest worden. Voila, het is er van gekomen. Geen excuses meer voor een slechte pizzabodem.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties