Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het
ijs:
0,5 liter volle melk
80 gram suiker
3 eidooiers
1 dl room
4 volle eetlepels chocoladepasta
Voor de saus:
0,5 liter volle melk
80 gram suiker
3 eidooiers
1 dl room
4 volle eetlepels chocoladepasta
Voor de saus:
250 ml volle melk
Halve eetlepel vanillepuddingpoeder
4 eetlepels agave siroop
stukje sinaasappelschil (zonder wit)
1 borrelglaasje cointreau
Bereiding
Choco-ijs
Melk aan de kook brengen.
Eidooiers met de suiker goed losroeren (mengsel moet bleek geel en iets luchtig zijn).
Als de melk heeft gekookt, deze al goed roerend met een garde door het eidooiermengsel roeren.
Dit weer terug in de pan doen, chocoladepasta toevoegen en op een zacht vuur al roerend verwarmen tot onder het kookpunt.
Laten afkoelen.
Room tot kwarkdikte kloppen en met de afgekoelde ijsbereiding mengen.
In een ijsmachine draaien.
Het ijs in de diepvries enkele uren laten rusten.
Saus van Cointreau
Melk verwarmen met sinaasappelschil.
Enkele minuten laten trekken onder het kookpunt.
Puddingpoeder oplossen in een deel van de melk.
Melk aan de kook brengen en de opgeloste puddingpoeder al roerend door de melk mengen.
Aan de kook brengen en een halve minuut zachtjes laten koken terwijl men goed roert met een garde.
Sinaasappelschil verwijderen.
Agavesiroop en Cointreau toevoegen.
Laten afkoelen terwijl men af en toe omroert.
Melk aan de kook brengen.
Eidooiers met de suiker goed losroeren (mengsel moet bleek geel en iets luchtig zijn).
Als de melk heeft gekookt, deze al goed roerend met een garde door het eidooiermengsel roeren.
Dit weer terug in de pan doen, chocoladepasta toevoegen en op een zacht vuur al roerend verwarmen tot onder het kookpunt.
Laten afkoelen.
Room tot kwarkdikte kloppen en met de afgekoelde ijsbereiding mengen.
In een ijsmachine draaien.
Het ijs in de diepvries enkele uren laten rusten.
Saus van Cointreau
Melk verwarmen met sinaasappelschil.
Enkele minuten laten trekken onder het kookpunt.
Puddingpoeder oplossen in een deel van de melk.
Melk aan de kook brengen en de opgeloste puddingpoeder al roerend door de melk mengen.
Aan de kook brengen en een halve minuut zachtjes laten koken terwijl men goed roert met een garde.
Sinaasappelschil verwijderen.
Agavesiroop en Cointreau toevoegen.
Laten afkoelen terwijl men af en toe omroert.
Opmerkingen
Men kan de saus net voor het
serveren maken en warm over het ijs schenken.
Eventueel afwerken met een beetje fijn geraspte sinaasappelschil.
Eventueel afwerken met een beetje fijn geraspte sinaasappelschil.
Reacties