Doorgaan naar hoofdcontent

Choco-ijs met saus van Cointreau


Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het ijs:

0,5 liter volle melk
80 gram suiker
3 eidooiers
1 dl room
4 volle eetlepels chocoladepasta

Voor de saus:

250 ml volle melk
Halve eetlepel vanillepuddingpoeder
4 eetlepels agave siroop
stukje sinaasappelschil (zonder wit)
1 borrelglaasje cointreau
Bereiding
Choco-ijs
Melk aan de kook brengen.
Eidooiers met de suiker goed losroeren (mengsel moet bleek geel en iets luchtig zijn).
Als de melk heeft gekookt, deze al goed roerend met een garde door het eidooiermengsel roeren.
Dit weer terug in de pan doen, chocoladepasta toevoegen en op een zacht vuur al roerend verwarmen tot onder het kookpunt.
Laten afkoelen.
Room tot kwarkdikte kloppen en met de afgekoelde ijsbereiding mengen.
In een ijsmachine draaien.
Het ijs in de diepvries enkele uren laten rusten.

Saus van Cointreau
Melk verwarmen met sinaasappelschil.
Enkele minuten laten trekken onder het kookpunt.
Puddingpoeder oplossen in een deel van de melk.
Melk aan de kook brengen en de opgeloste puddingpoeder al roerend door de melk mengen.
Aan de kook brengen en een halve minuut zachtjes laten koken terwijl men goed roert met een garde.
Sinaasappelschil verwijderen.
Agavesiroop en Cointreau toevoegen.
Laten afkoelen terwijl men af en toe omroert.
Opmerkingen
Men kan de saus net voor het serveren maken en warm over het ijs schenken.

Eventueel afwerken met een beetje fijn geraspte sinaasappelschil.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.