Kip braden

In ieder recept voor gebraden kip wordt de instructie gegeven om de krip te kruiden en in te smeren met boter of een ander braadvet. Nu kan je gebruik maken van römertopf of braadzak om geen vetten te moeten gebruiken maar eigenlijk heb je voor het gewone braden in de oven helemaal geen vetstof nodig. Zo'n braadkip heeft onder zijn vel voldoende vetvoorraad die vrij komt tijdens het braden en zorgt voor een krokant vel. Vooraf aanbraden op het vuur is dus ook totaal overbodig.
Ik gebruikte een braadkip van ruim 1,5 kg (Val Dieu) http://www.elevagesvaldieu.be/nl/onze-producten


Na de normale braadtijd op een rooster, heb ik 118 gram vet gewogen die van de kip in de braadschaal was gedrupt.
Bovendien heb ik de kip helemaal niet bedruipt met het vrijgekomen braadvet, wel halverwege de braadtijd omgedraaid.


Resultaat: Mals sappig kippenvlees met een krokant gebakken vel.


Reacties