Doorgaan naar hoofdcontent

Asperges in Coburgerham met gebakken krieltjes

Asperges in Coburgerham met roerei


Ingrediënten:
Asperges
boter

eieren
room
zout en peper
boter

Coburger ham

krielaardappeltjes (voorgegaard)
vloeibare margarine

peterselie

Bereiding:
Recept: asperges sous vide (17 minuten bij 85 graden) of beetgaar koken in 12 minuten.
Krielaardappeltjes mengen met wat vloeibare margarine en in de airfryer bakken 12 minuten op 200 graden.

Asperges per drie stuks in een plakje ham rollen. en in een licht geboterde ovenschaal schikken.
Oven verwarmen op 180 graden en de asperges hierin 10 minuten verhitten.

Peterselie fijnhakken.

Eieren goed losroeren met room. zout en peper.
In een diep pan de boter verhitten en op middel-laag vuur de eierstruif toevoegen. Continu roeren met een houten lepel tot de eieren gaar maar goed smeuïg zijn.

Receptfiche Asperges in Coburger ham met roerei



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.