Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus

 

Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus

Ingrediënten:

kabelajauwhaasjes

citroen

olijfolie

zout en peper

boter

licht gekarameliseerd witlof (zie recept)


Voor de saus:

boter bloem

kerriepoeder

visbouillon

witte wijn (ik gebruik sake)

room

gembersiroop of mirin


Bereiding:

Kabeljauwfilets een half uurtje marineren met wat citroensap, olijfolie, zout en peper.


Saus bereiden:

Boter smelten, bloem en kerriepoeder toevoegen en op een zacht vuurtje laten drogen  (af en toe omscheppen).

Visbouillon en witte wijn toevoegen en al roerend met een garde aan de kook brengen.

Room en gembersiroop of Mirin toevoegen en op smaak brengen.

Let op, de suas moet licht gebonden zijn, gebruik dus niet te veel roux (boter en bloem).


Licht gekarameliseerd witlof bereiden (zie recept).


Rookpan verwarmen en houtmot klaar zetten.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kabeljauwhaasjes droogdeppen met keukenpapier en 15 minuten roken.

Doe de gerookte kabeljauwhaasjes over in een geboterde ovenschaal en plaats nog 10 minuten in de hete oven.


Serveer met een aardappelgerecht als aardappelpannenkoekjes of pommes Duchesse of pommes duchesse uit de airfryer.

Ik gebruikte hier de aardappel-broccoli vegetable cakes (diepvries) van Ikea :))


Rookpan Demeyere


Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus


Reacties