Doorgaan naar hoofdcontent

Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus

 

Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus

Ingrediënten:

kabelajauwhaasjes

citroen

olijfolie

zout en peper

boter

licht gekarameliseerd witlof (zie recept)


Voor de saus:

boter bloem

kerriepoeder

visbouillon

witte wijn (ik gebruik sake)

room

gembersiroop of mirin


Bereiding:

Kabeljauwfilets een half uurtje marineren met wat citroensap, olijfolie, zout en peper.


Saus bereiden:

Boter smelten, bloem en kerriepoeder toevoegen en op een zacht vuurtje laten drogen  (af en toe omscheppen).

Visbouillon en witte wijn toevoegen en al roerend met een garde aan de kook brengen.

Room en gembersiroop of Mirin toevoegen en op smaak brengen.

Let op, de suas moet licht gebonden zijn, gebruik dus niet te veel roux (boter en bloem).


Licht gekarameliseerd witlof bereiden (zie recept).


Rookpan verwarmen en houtmot klaar zetten.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kabeljauwhaasjes droogdeppen met keukenpapier en 15 minuten roken.

Doe de gerookte kabeljauwhaasjes over in een geboterde ovenschaal en plaats nog 10 minuten in de hete oven.


Serveer met een aardappelgerecht als aardappelpannenkoekjes of pommes Duchesse of pommes duchesse uit de airfryer.

Ik gebruikte hier de aardappel-broccoli vegetable cakes (diepvries) van Ikea :))


Rookpan Demeyere


Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.