Het komt mij een beetje raar over, al die Nederlanders en Belgen die espressogebruikers worden of alleen nog maar koffie willen van de meest gesofisticeerde apparaten die in de horeca te krijgen zijn. In onze contreien zijn we opgegroeid met koffie van het klassieke koffiezetapparaat en voor de kenners die naar de betere restaurants gingen was er de Cona die de maaltijd voortreffelijk afsloot. Maar het waren allemaal koffie’s van het “lange” type, wat men in de Starbucks de “American coffee”noemt, maar dan eenvoudiger. Natuurlijk verwacht ik in een horecazaak een betere koffie, daar betaal je voor en op zijn tijd een echte espresso is fantastisch. Maar de klassieke Noordwest-Europese koffie maakt deel uit van mijn voedingspatroon en ik was niet van plan die te verloochenen, Senseo werd daar een betere uitvoering van en daarom vind ik het één van de betere uitvindingen van de laatste decennia.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties