Chocoladepudding met advokaat en geroosterde amandelen






Chocoladepudding met advokaat en geroosterde amandelen
Ingrediënten voor 4 personen
0,5 liter melk
32 gram custardpoeder (puddingpoeder)
32 gram suiker of 20 gram tagatesse°
100 gram chocoladecallets van Callebaut of Jacques (fondantchocolade)°
4 eetlepels advokaat°
30 gram amandelschaafsel

Bereiding
Van de melk 0,8 dl afnemen om de custard in op te lossen.
De rest van de melk op een zacht vuur verwarmen tot het warm aanvoelt (boven de 40 graden)
Dan op een hoger vuur de melk aan de kook brengen.
Intussen de custard en de suiker oplossen in de overgehouden melk.
De oplossing door de kokende melk roeren met een garde.
De chocoalecallets toevoegen en op een zacht vuurtje al roerende tegen de kook aanhouden tot alle chocolade is opgelost.
In dessertschaaltjes doen en laten afkoelen.
Amandelschaafsel licht roosteren in een droge pan of onder de ovengrill.
Voor het opdienen een lepel advokaat op de chocoladepudding doen en bestrooien met het licht geroosterde amandelschaafsel.

Enkele toelichtingen:
·       Chocoladecallets ook wel chocoladedruppels genoemd heb je in pure, witte en melkchocolade. Voor desserts gebruik ik uiteraard de pure (fondant). Van Callebaut en Jacques vind ik de beste. Ze worden verkocht in een doosje met 4 zakjes van 100 gram.

·         Advokaat, een alcoholisch snoepje dat bij mij al lang in de vergeethoek was geraakt, tot ik in de supermarkt de advokaat van Filliers zag staan in zo’n ouderwetse weckpot (maar dan niet van het merk Weck). Filliers is bekend voor zijn kwaliteitsjenever en bij het zien van die advocaat, dacht ik meteen aan … dessertjes.







Reacties