Doorgaan naar hoofdcontent

Kruidkoek met cashewnoten en rozijnen

Ingrediënten
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
1,5 eetlepel speculaaskruiden*
200 gram donkere basterdsuiker
250 ml halfvolle melk
50 gram cashewnoten
30 gram rozijnen

Bereiding
Melk met de suiker zachtjes verwarmen en daarna al roerend met een garde aan de kook brengen.
Intussen de bloem met de kruiden en het bakpoeder goed mengen.
Cashewnoten lichtjes roosteren.
Oven voorverwarmen op 160 graden.
De hete melk door de bloem roeren en blijven roeren tot er zeker geen klonters meer zijn.
Een cakevorm invetten met boter.
De noten en rozijnen door het beslag roeren.
Cakeblik vullen met het beslag en afdekken met aluminiumfolie.
Plaats gedurende 80 minuten in de hete oven.
Haal na de baktijd de kruidkoek uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Je kan deze kruidkoek gedurende enkele dagen bewaren in een plastic voedingszak of een plastic voedseldoos met deksel.

Toelichtingen

* Speculaaskruiden: hiervoor gebruik ik de 'speculoos kruiden' van ISFI spices. Dit kruidenmengsel bestaat uit koriander, kaneel, nootmuskaat en piment.

Voor de bewerking van het beslag kan je het filmpje van Rudolp's Bakery (24kitchen) raadplegen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.