Gegrilde makreel
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 makrelen
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook
handvol peterselie
6 eetlepels broodkruim of paneermeel
zout en peper
Zeezout of Fleur de sel
1 citroen of limoen
Bereiding
Makrelen goed schoonmaken en wassen.
Peterselieblaadjes afplukken en wassen.
Knoflook en peterselie fijnhakken en mengen met broodkruim en zoveel olijfolie dat het een aaneen hangende smeuïge pasta vormt die je op smaak brengt met zout en peper.
Snij met een scherp mes bij de rugzijde onder en boven de graat een deel van het visvlees los.
Smeer de knoflookpasta tussen de insnijdingen van de vis en de overschot gebruik je om de buikholte op te vullen.
Een ovenschaal met olijfolie invetten.
De gevulde makrelen hierin leggen.
15 minuten onder de ovengril plaatsen.
De vissen op hun ander zijden plaatsen en opnieuw 15 minuten onder de ovengril plaatsen.
Bestrooien met zeezout of fleur de sel en besprenkelen met citroen- of limoensap.
Gekookte aardappelen en gewokte spinazie passen hier goed bij.
Reacties
lijkt me heerlijk, ik had gister 4 verse makrelen gehaald van de markt en zocht nog een recept voor 2 van de 4( 2 zijn in de rookpan beland)ze liggen nu klaar voor vanavond en ruiken niet alleen heerlijk mar het ziet er ook nog prachtig uit!
Eric