Doorgaan naar hoofdcontent

Gegrilde makreel

Gegrilde makreel
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 makrelen
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook
handvol peterselie
6 eetlepels broodkruim of paneermeel
zout en peper
Zeezout of Fleur de sel
1 citroen of limoen

Bereiding
Makrelen goed schoonmaken en wassen.
Peterselieblaadjes afplukken en wassen.
Knoflook en peterselie fijnhakken en mengen met broodkruim en zoveel olijfolie dat het een aaneen hangende smeuïge pasta vormt die je op smaak brengt met zout en peper.
Snij met een scherp mes bij de rugzijde onder en boven de graat een deel van het visvlees los.
Smeer de knoflookpasta tussen de insnijdingen van de vis en de overschot gebruik je om de buikholte op te vullen.
Een ovenschaal met olijfolie invetten.
De gevulde makrelen hierin leggen.
15 minuten onder de ovengril plaatsen.
De vissen op hun ander zijden plaatsen en opnieuw 15 minuten onder de ovengril plaatsen.
Bestrooien met zeezout of fleur de sel en besprenkelen met citroen- of limoensap.
Gekookte aardappelen en gewokte spinazie passen hier goed bij.

Reacties

Anoniem zei…
hallo,
lijkt me heerlijk, ik had gister 4 verse makrelen gehaald van de markt en zocht nog een recept voor 2 van de 4( 2 zijn in de rookpan beland)ze liggen nu klaar voor vanavond en ruiken niet alleen heerlijk mar het ziet er ook nog prachtig uit!

Eric

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.