Doorgaan naar hoofdcontent

Heel lekkere boter

Het is zo'n product waar je in de supermarkt langs loopt. Président la Motte, beurre demi-sel aux grains de Sel de Mer. Enkel kopen wat op je boodschappenlijstje staat is een goede eigenschap voor een impulsieve consument.
Maar wellicht had het product zich toch een plaatsje veroverd in mijn onderbewustzijn :-))
Afgelopen vrijdag, mijn vaste boodschappenavond bij Colruyt, aarzelde ik zelfs niet. Het stond niet op mijn boodschappenlijstje maar ik deed gewoon of het er wel op stond, deze impulsieve consument valt niet te verbeteren.
Nu was ik nog altijd niet zo onder de indruk van de kaassoorten van het merk 'Président' maar deze boter is toch wel heel bijzonder, een snoepboter op een sneetje brood, meer moet dat niet zijn.
Hier nog twee leuke stukjes over deze boter:




Reacties

Anoniem zei…
Why viewers still make use of to read news papers when in this technological
world everything is available on net?

Feel free to visit my web-site this post

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.