Doorgaan naar hoofdcontent

Gebakken rijst met groenten, garnalen en omelet

 

Gebakken rijst met groenten, garnalen en omelet


Recept gebakken rijst met groenten, garnalen en omelet

Ingrediënten:

Rijst, kokosolie, ui, wortel, champignons, doperwten (diepvries), grote garnalen (diepvries), ham, lente-ui, eieren, ham, boter, zout en peper, knoflook, sojasaus, sambal oelek.


Bereiding:

Rijst beetgaar koken en sfspoelen onder koud water. Uitlekken.

Omelet maken en in reepjes snijden.

Groenten op maat snijden, knoflook fijnhakken.

Groenten (behalve de doperwten) in de wok op middelhoog vuur roerbakken.

Rijst toevoegen en verder roerbakken.

Doperwten, garnalen, sojasus en sambal toevoegen en verder op hoog vuur wokken tot het meeste vocht verdampt is.

Ham in niet te kleine stukken scheuren of snijden en met de omeletreepjes nog even mee wokken.

Op smaak brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.