Ingrediënten:
Voor 2 pizza's:
Deeg: 180 gram water, ¼ 3 gram gedroogde gist, 300 gram patentbloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout
Vulling: verse oreganoblaadjes, sjalot in fijne halve ringetjes, wat olijfolie, 4 eetlepels Tomato frito, flinterdun gesneden gekookte ham, dunne plakjes champignons, olijven in dunne plakjes, 2 reepjes ansjovis klein gesneden, 4 stukjes half gedroogde tomaten op olie, plakjes mozzarella, peper van de molen, geraspte kaas.
Bereiding:
Elastisch gistdeeg maken en afgedekt 1 uur laten rijzen.
Ingrediénten voor de vulling klaarzetten.
Deeg dun uitrollen en licht inwrijven met wat olijfolie.
Vulling er op verdelen (ik begin met de oreganoblaadjes en sjalot), eindig met mozzarella en niet teveel geraspte kaas.
Verhit de barbecue met pizzasteen (als je pizzasteen geen metalen onderzijde heeft, leg dan een inox (rvs) plaatje onder de steen, op 240 graden.
Doe een bakpapier op de steen en schuif daar de pizza op. Dek af en laat 15 tot 20 minuten bakken.
De pizza zal zowel aan de onder- als aan de bovenzijde mooi bakken maar de randen zullen niet of nauwelijks kleuren maar dat kun je oplossen met een bunsenbrander of crème bruléebrander :)) Wel voorzichtig zijn.
Reacties