Doorgaan naar hoofdcontent

Eiermie gebakken met kipfilet, lente-ui, paprika, boontjes en ananas

Eiermie gebakken met kipfilet, lente-ui, paprika, boontjes en ananas



 Ingrediënten

4 stengels lente-ui
1 rode paprika
250 gram sperziebonen (diepvries)
klein blikje ananas stukjes (240 gram, 130 gram uitlek gewicht)

0,5 dl zonnebloemolie

knoflookpoeder (naar smaak)
2 theelelepels korianderzaadjes gevijzeld
cayennepeper
sojasaus
sesamolie

verse koriander of peterselie

Bereiding

Eiermie koken zoals aangegeven op de verpakking. Doe de eiermie in een vergiet en spoel goed met koud water en laat uitlekken.
Lente-ui (bosui) wassen, worteltjes verwijderen en en het groene gedeelte en witte gedeelte apart houden . In ringen snijden. De groene uiringetjes zet je apart om als laatste aan de bereiding toe te voegen.
Paprika in blokjes snijden.
De sperziebonen blancheren (= twee minuten in kokend water, daarna spoelen onder koud stromend water).

Verhit de wok,
Bak de kipblokjes in hete olie.
Voegpaprika, wit gedeelte van de lente- ui en de blokjes ananas toe en wok alles enkele minuten.
Knoflook, cayennepeper, en koriander door de bereiding roeren.
Sojasaus, mirin en sesamolie toevoegen en alles op hoog vuur goed omschudden of omroeren.
de groene uiringetjes en gehakte koriander of peterselie mengen in het gerecht.
Op smaak brengen.

Bak spiegeleieren en geef die er bij.

Ingrediënten voor Eiermie gebakken met kipfilet, lente-ui, paprika, boontjes en ananas

Bereiding van eiermie gebakken met kipfilet, lente-ui, paprika, boontjes en ananas






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.