Doorgaan naar hoofdcontent

Pilaw rijst, Sjanghai paksoi met misojus, gyoza garnaal


Pilaw rijst, Sjanghai paksoi met misojus, gyoza garnaal



Ingrediënten

240 gram rijst (long grain)

1 ui

3 eetlepels olijfolie

0,75 l tot 1 liter bouillon

1 laurierblad

5 gram boter

4 stuks Shanghai paksoi

1 eetlepel witte miso

scheutje sojasaus

1 eetlepel sesamolie

0,5 dl mirin

400 gram gyoza garnaal (diepvries)

3 eetlepels arachideolie

 

Bereiding

Snijd van de kleine paksoi de bladeren van de stengels en leg die opzij.

Halveer de paksoistengels over de lengte en stoom ze 10 minuten.

Los de miso op met een beetje heet water en meng met de sojasaus, mirin en sesamolie.schik de paksoi in een licht ingevette ovenschaalen doe daar wat van de aangemaakte miso over. Leg de bladeren van de paksoi er op en doe er ook wat van het misomengsel over.

Ui versnipperen.

In een ovenschaal doen en mengen met de olie en de rijst.

Maak een blad ovenpapier op maat van de ovenschaal en boter het licht in.

Plaats in de oven op 180 graden voor 2 à 3 minuten en roer om.

Kokende bouillon en laurierblad bij de rijst voegen en afdekken met het ovenpapier.

Laat de rijst in de oven ongeveer 20 minuten garen. Controleer of er eventueel iets meer bouillon moet toegevoegd worden. De rijst moet droog en gaar zijn.

Zet de ovenschaal met paksoi de laatste 10 minuten mee in de oven.

Bak de gyoza in hete arachide- of maïsolie aan alle zijden en voeg wat water toe  om verder gaar te smoren.

Je kunt de gyoza ook in een ovenschaal doen, met oliespray bewerken en in een stoomoven of Air Cooker bakken met half stoom.

Ingrediënten/ samenstelling Pilaw rijst, Sjanghai paksoi met misojus, gyoza garnaal


Bereiding Shanghai paksoi met misojus

Gyoza panklaar uit het diepvriesvak van de winkel bereiden



 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.